Home Despre noi Servicii Multimedia Contact

Bogdan Ioniţă - managerul singurului club privat care are secţie de sărituri în apă

Cu ocazia Campionatelor Naţionale open de sărituri în apă de la Bucureşti, l-am întâlnit pe Bogdan Ioniţă, managerul CS IBM Bucureşti, primul şi singurul club privat care are în certificatul de identitate sportivă înscrisă disciplina sărituri în apă. În vârstă de 27 de ani, Bogdan Ioniţă (foto) a vorbit pentru www.inot.ro, despre cum e să conduci o secţie de sărituri în apă.
"De 21 de ani sunt pe marginea bazinului. am venit prima dată când aveam 6 ani şi nu am mai părăsit bazinul. Îmi place la nebunie acest sport şi fac toate eforturile pentru a ridica standardele în România, în ceea ce priveşte săriturile în apă", spune Bogdan Ioniţă. Numele clubului l-a ales de la iniţialele sale, Ioniţă, Bogdan Marian, fără a avea vreo legătură cu firma de IT. "Dacă gândeşti un club axat pe sărituri ca o afacere, pentru profit, atunci sigur dai greş... Nu mă preocupă neapărat câştigul material. Avem acum la club şi grupe de înot, însă prioritare sunt săriturile. Avem deja satisfacţii sportive, Adina Topolinschi înregistrând progrese evidente în evoluţie", se destăinuie Bogdan Ioniţă.
Adina Topolinschi este ajutată de club prin plata taxelor aferente către federaţie, echipament, deplasare la concursuri. "Nu îi putem oferi deocamdată stimulente financiare, însă ne mândrim cu performanţele sale. Chiar aş recomanda-o federaţiei pentru o posibilă investiţie în viitor. Cred că Adina Topolinschi poate ajunge să concureze cu succes la campionate europene sau mondiale", mai spune Bogdan Ioniţă.
Tânărul manager ştie că săriturile în apă reprezintă un pariu riscant în România, însă are încredere în viitorul acestui sport. "Săriturile echivalează cu un sport complex, dar foarte frumos. Mă bucur să văd bazinele populate cu mici săritori. A lărgi baza de selecţie înseamnă un prim pas către performanţă", mai spune în încheiere Bogdan Ioniţă. Articol publicat pe www.inot.ro

Copyright 2012 www.csibm.ro
Web design: Dezibel Media | Web hosting: Web Hotel